Afacerea ta: cum să deschizi de la zero o cafenea pentru copii

Cafenea pentru copii este o nișă în domeniul alimentației, în care nu veți avea atât de mulți concurenți și multe modalități suplimentare de a câștiga bani: de la conducerea cursurilor de master până la organizarea sărbătorilor în familie.

Cafenea pentru copii este o afacere specifică care combină sfera de catering și divertisment. Acesta deschide o mulțime de oportunități de dezvoltare și avansare, este la cerere în orașele mari și mici. Există puțină concurență în acest domeniu, așa că merită să folosiți toate oportunitățile și să ocupați o nișă.

De ce este o cafenea pentru copii o idee relevantă de afaceri? În primul rând, vizarea unui public pentru copii este relevantă în toate circumstanțele economice. În al doilea rând, nu există multe unități similare în țara noastră, nișa cafenelelor specializate pentru copii este gratuită. În al treilea rând, cererea de servicii de magazine de divertisment pentru copii este foarte mare.

Caracteristici de afaceri
Principalele diferențe între cafenea pentru copii și alte instituții sunt un concept special în design și meniu, prioritatea satisfacerii nevoilor copiilor, specificul programului de divertisment, precum și diviziunea de vârstă a publicului. Oferta cafenelei depinde de vârsta vizitatorilor către care este orientată.

De regulă, situația din cafenea se adresează copiilor de la șase luni și mai mari, inclusiv adolescenților până la 14 ani. Cafenelele pentru copii țin sărbători pentru preșcolari și școlari, sărbătoresc ziua de naștere, organizează activități de petrecere a timpului liber: diverse cursuri de master, programe de spectacole și multe altele. În unele cafenele, se bazează pe zona de jocuri, în altele – pe activitatea animatorilor și în al treilea rând – pe organizarea petrecerii timpului în familie, care va fi interesant atât pentru copii, cât și pentru părinții lor. Orice concept de cafenea pentru copii poate avea succes. Principalul lucru este că trebuie clar gândit.

Înainte de a decide formatul instituției, trebuie să elaborați un concept: identificați publicul țintă, ideea principală și cipul care vă distinge de concurenții dvs.; gândiți-vă prin detaliile meniului și interior.

Alegerea conceptului și a formatului
Pentru a ieși în evidență pe piață și pentru a atrage numărul maxim de oaspeți, cafeneaua trebuie să se distingă prin conceptul său original. Această problemă ar trebui abordată cu o responsabilitate specială, deoarece nu numai prezența la cafenele, dar și profitul acesteia depinde de concept.

Există cerințe speciale pentru instituție pentru copii, care ar trebui să fie luate în considerare la dezvoltarea conceptului. Cafenea pentru copii este un loc în care este important să se creeze toate condițiile pentru un copil pentru o petrecere a timpului interesant, confortabil și sigur. Prin urmare, designul camerei, schema de culori, întregul decor, zonarea, mobilierul și conceptul locului de joacă sunt gândite cu atenție.șșșș

Formatul clasic al unei cafenele pentru copii este o zonă de catering și o zonă de joc, care poate avea plimbări, o zonă de divertisment, o clasă pentru jocuri educative și multe altele. Unele unități echipează carusele, tobogane sau o piscină cu mingi. Sala de jocuri trebuie să fie în siguranță, de aceea este important să alegeți decorațiunea și mobilierul potrivit. De asemenea, în zona de joacă ar trebui să fie un angajat special care va monitoriza copiii. Adesea, animatorii sunt atrași de această lucrare.

Pentru a dezvolta conceptul de cafenea pentru copii, ar trebui să analizăm concurenții, să studiem experiența străină, să evaluăm nevoile și interesele publicului local – și pe baza informațiilor colectate, să vă prezentați ideea proprie a unității. Este important să aveți în vedere aspectul și spațiul etajului cafenelei. Fără o analiză detaliată a investițiilor de nișă va fi riscant.

Există multe opțiuni sub ce formă să prezentați o cafenea pentru copii. Ele pot diferi în ceea ce privește prezentarea, ideea principală, sfera de aplicare, tema, focalizarea, valoarea investiției. Unele formate sunt implementate cu un buget de 500 de mii de ruble, altele necesită un capital de 1,5-2 milioane de ruble.

Cafenea creativă pentru copii și părinți


Cafenea creativă pentru copii și părinți
Aceasta este o instituție care combină bucătăria delicioasă și organizarea de evenimente creative: desen, teatru, muzică, seri literare, clase de master etc. Rolul principal aici este acordat dezvoltării creative a copiilor, iar tema alimentelor este secundară.

Magazin de inghetataÎnghețata este una dintre cele mai preferate mâncăruri ale copiilor, așa că poți paria pe produs. Deschiderea unei instituții extrem de specializate va fi mult mai ușoară și mai ieftină. Prin urmare, dacă bugetul proiectului este minim, atunci o cafenea în format de gelaterie va fi o opțiune bună. Citiți mai multe despre deschiderea unui salon de înghețată aici.

Cofetărie cofetărie


Cofetărie cofetărie
Un alt produs care îi plac copiilor sunt prăjiturile și o varietate de produse de patiserie. Atmosfera unei patiserie confortabile evocă un sentiment de sărbătoare și se încadrează perfect în formatul unei cafenele pentru copii. Puteți afla mai multe despre deschiderea unei cafenele într-un format de cofetărie aici.

Cafenea de familieIdeea principală este că într-o astfel de instituție, părinții se pot bucura de mâncare bună și de o atmosferă confortabilă în timp ce copiii lor se joacă și se distrează. Cel mai adesea, acest format este combinat cu bucătăria italiană. Cafeneaua ar trebui să aibă un interior plăcut, cu mobilier pentru casă, iar prezența a două meniuri este obligatorie – copii și adulți.

Cafenea pentru copii cu o zonă de joacă


Cafenea pentru copii cu o zonă de joacă
Principala „atracție” a unei astfel de instituții este zona de joc. Poate fi un labirint, un complex de trambulină, un oraș pentru copii cu case, o piscină uscată etc. Acesta este formatul standard al unei cafenele pentru copii, care poate fi făcut mai interesant. De exemplu, pentru a conduce cursuri de muzică, cursuri de master culinare sau spectacole de teatru de păpuși. Organizați vânzarea de articole pentru copii sau brunch-uri de familie cu un bufet. Totul este la discreția proprietarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *