Afacerea ta: cum să deschizi un magazin pentru animale de companie

Свой бизнес: как открыть зоомагазин

Magazinele de animale de companie au fost și rămân una dintre cele mai populare idei pentru întreprinderile mici, cu care micile magazine de vânzare cu amănuntul se pot opune în continuare lanțurilor mari. Ce este necesar pentru a deschide un magazin pentru animale de companie?

Magazinul de produse pentru animale de companie este probabil una dintre cele mai populare idei de afaceri care vin în minte pentru antreprenorii în devenire. Deschiderea unui magazin mic de animale de companie necesită investiții relativ mici, iar afacerea în sine pare simplă de organizat și de condus în comparație cu multe alte tipuri de companii mici.
Unul dintre principalele avantaje ale magazinelor de animale de companie în comparație cu alte tipuri de retail este considerat rezistența la crize. În mod surprinzător, este un fapt: pentru proprietari este mai ușor să-și reducă propriile cheltuieli pentru mâncare decât să transfere într-o hrană mai ieftină animalul lor de companie preferat. Prin urmare, magazinele de animale de companie se confruntă cu o situație instabilă în economia rusă mai ușor decât alte tipuri de vânzare cu amănuntul.

Cum se înregistrează un magazin pentru animale de companie
Cele mai convenabile forme legale pentru deschiderea unui magazin pentru animale de companie sunt IE și LLC. Nu există un consens asupra formei preferate. Dar pentru începătorii în afaceri care nu intenționează să lucreze la scară largă și să se angajeze în vânzări cu ridicata, cea mai bună opțiune este IP. Diferența fundamentală dintre aceste două opțiuni este că, în cazul unor obligații de datorie, toate proprietățile personale ale întreprinzătorului pot fi chemate să le îndeplinească. Proprietarul SRL este singurul responsabil pentru capitalul autorizat al persoanei juridice, care este de 10 mii de ruble (50% din acestea pot fi fonduri ale inițiatorului proiectului, iar a doua jumătate – fonduri ale investitorului atras).

Procedura de deschidere a unui IP nu necesită mult timp și bani. Informații detaliate despre înregistrarea IP pot fi găsite în acest articol. Ca formă de impozitare, se recomandă alegerea unui sistem simplificat (STS). O cerere de transfer a acesteia (implicit vi se atribuie un sistem general de impozitare), împreună cu înregistrarea. Dacă intenționați să desfășurați doar comerț cu amănuntul, atunci în timpul înregistrării puteți alege codul OKVED 47.76.2 „Vânzarea cu amănuntul a animalelor de companie și a produselor alimentare pentru animale de companie în magazine specializate pentru animale de companie”.

Ca coduri suplimentare conform celei mai recente clasificări (OKVED-2) pentru un magazin de animale de companie, puteți alege:

47.19 Alte vânzări cu amănuntul în magazine nespecializate

47.73 Vânzare cu amănuntul de medicamente în magazine specializate (farmacii)

47.74 Vânzare cu amănuntul de articole medicale și ortopedice în magazine specializate

47.78 Alte vânzări cu amănuntul în magazine specializate pentru animale de companie

47.89 Comerț cu amănuntul în facilități de tranzacționare nestacionare și pe piețele altor bunuri

47.91 Comerț cu amănuntul prin poștă sau pe internet

47.99 Alte comerț cu amănuntul care nu se află în magazine, standuri sau piețe pentru animale de companie

53.20.31 Activități de curierat cu diverse moduri de transport

Cum să deschizi un magazin pentru animale de companie

Pentru a deschide un magazin pentru animale de companie în spațiile selectate, va trebui să obțineți permisiunea SES și supravegherea incendiilor. De asemenea, rețineți că pentru vânzarea de medicamente de origine animală, adică de medicamente veterinare, veți avea nevoie de o licență, precum și de o educație veterinară secundară sau superioară. Aceeași licență este folosită la deschiderea unei farmacii veterinare. În legătură cu această cerință, magazinele mici pentru animale de companie sunt adesea limitate la vânzarea de furaje și alte produse pentru animale de companie, a căror comerț nu necesită licență.

Rețineți că linia de aici este destul de subțire. De exemplu, vânzarea de șampoane pentru animale cu proprietăți antiparazitare, medicamente pentru purici sau viermi în tablete va intra, de asemenea, în activități farmaceutice. Din această cauză, o întreagă categorie de bunuri monetare nu se încadrează din sortiment, mulți antreprenori preferă încă să rezolve problema licențelor de la bun început. Și datorită necesității de a obține o licență, de multe ori trebuie să se înregistreze ca SRL și să caute (cel puțin nominal) un specialist cu educația corespunzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *