Afacerea ta: deschide o brutărie cu un tandoor

Producția de prăjituri tandoor este o afacere simplă și o oportunitate excelentă pentru a vă testa puterea de antreprenoriat. Principalele avantaje sunt investițiile mici, tehnologia simplă și cererea mare de produse de copt.

Mulți antreprenori ar dori să își deschidă propria brutărie cu un tandoor. Această afacere este atractivă, cu cerere mare și stabilă pentru produse de pâine, rentabilitate ridicată și costuri reduse. Cu toate acestea, astăzi există numeroase brutării pe piață – în diferite formate și direcții, cu un sortiment divers. În condiții de concurență ridicată, este necesar să căutați rețete și formate originale. Una dintre aceste idei este o brutărie tandoor, un echipament unic, care este folosit pentru a face produse de patiserie asiatică (puri, samsa, khachapuri etc.). În articol, vom analiza cum să deschidem tandoorul de la zero.

Pâinea este un produs zilnic, este unul dintre cei mai populari ruși din dietă. Un sondaj social a constatat că 74% dintre respondenți consumă pâine zilnic. Prin urmare, produsele de panificație sunt în cerere astăzi, iar în viitor nu își vor pierde relevanța.

În ciuda faptului că acum multe brutării mari și mici lucrează în fiecare oraș, producția de pâine poate crește în continuare. Consumatorii cer cereri din ce în ce mai mari de pâine, care se referă la gust, formulare și calitatea produselor. Brutării moderne iau în considerare cererea și oferă pâine pentru fiecare gust și buget.

Brutăriile private care folosesc rețete originale au obținut rapid audiență. Acest lucru s-a întâmplat cu pâinea tandoor, care este foarte solicitată în rândul populației. Care este secretul acestui succes? Hai să înțelegem.

Avantajele și dezavantajele unei afaceri
Gătirea Tandoor este foarte populară în Rusia, deși este o pâine națională pentru popoarele din Asia. Astfel de prăjituri sunt preparate într-un cuptor special numit tandoor. Tandoorul în sine este un brazier, sferic sau în formă de ulcior.

La începutul unei afaceri, asigurați-vă că veți învăța cum să faceți prăjituri într-un tandoor. Acest lucru este necesar pentru a înțelege ce ingrediente sunt necesare și cum este mai bine să organizezi procesul de producție, câți lucrători vor fi necesari, ce echipamente este mai bine să cumpere.

Pentru prepararea prăjiturilor sunt necesare cele mai simple ingrediente: făină, drojdie, unt, apă și lapte. Toate produsele sunt accesibile și ieftine, ceea ce asigură un cost redus. Totul pare destul de simplu și de succes, însă atunci când evaluați o afacere, trebuie să luați în considerare în permanență perspectivele și riscurile.

Unde să deschizi tandorul


La deschidere, merită să aveți în vedere zona pentru amplasarea prizei. Când alegeți un loc, asigurați-vă că verificați concurenții din apropiere. Principalul lucru este să evitați concurenții direcți. Este mai bine să deschizi un punct într-un loc aglomerat. Poate fi stații de transport în comun, piețe, locații în apropiere de centre comerciale și de birouri, pe străzile centrale sau într-o zonă rezidențială.

Este important să alegeți camera potrivită nu numai în ceea ce privește traficul pietonal, ci și ținând cont de cerințele autorităților de reglementare. Prin urmare, înainte de a decide cu privire la o închiriere, studiați cu atenție toate condițiile. Spațiile închiriate trebuie să respecte toate standardele și regulile sanitare specificate în SanPiN 2.3.4.545-96 „Producția de pâine, panificație și patiserie”.

În ceea ce privește instalațiile de producție, 10-15 metri pătrați vor fi suficienți pentru o brutărie mică. m


Cum să alegi un tandor


Alegerea unui tandoor este cea mai crucială parte a pregătirii. Produsul final depinde de calitatea echipamentului. Deci este mai bine să nu salvați. Mulți oameni sfătuiesc să construiască un tandoor pe cont propriu, deoarece nu este nimic complicat în el. Dar ne grăbim să distrugem această iluzie: tandoorul corect și analogul său de casă sunt lucruri complet diferite. Se vor coace în moduri diferite.

Cert este că aceste tandoor sunt făcute din lut cu adăugarea de lână de oaie. Înainte de utilizare, tandoorul este tras într-un cuptor special, astfel încât acesta să servească mult mai mult. Datorită respectării tehnologiei, se obțin echipamente de înaltă calitate în care sunt preparate produse de patiserie delicioase.

Pe piață există și modele mai ieftine de tandoor din cărămidă și ciment. Dar într-un astfel de tandoor va fi dificil să faci un tort adevărat. În plus, echipamentele de ciment nu sunt foarte convenabile de utilizat: în primul rând, după un timp, chipsurile de ciment care rămân pe produs sunt dusă de pe pereți; în al doilea rând, gătirea prăjiturilor în astfel de condiții nu este în totalitate ecologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *